Juruteknik

Position Level: Fresh/Entry Level
Job Specialization: Engineering - Mechanical/Automotive
Qualification: Diploma/Advanced/Higher/Graduate Diploma
Employment Type: Full-Time
Responsibilities:
1. Bertanggungjawab memastikan semua peralatan syarikat (semua jabatan) seperti mesin dan penghawa dingin serta ¡®spare dan change part¡¯ nya supaya dalam keadaan baik.
2. Bertanggungjawab membaiki peralatan syarikat (aduan yang diterima daripada jabatan terlibat) yang mengalami kerosakan dan boleh dibaiki sendiri secara efisyen dan relevan.
3. Bertanggungjawab melaksanakan ¡®preventive maintenance¡¯ atau penyelenggaraan terhadap peralatan syarikat (semua jabatan) seperti mesin-mesin untuk pengeluaran dan premis syarikat secara berjadual dan berkala.
4. Bertanggungjawab melengkapkan senarai semak, borang dan laporan kerosakan serta penyelenggaraan peralatan dan premis syarikat dan penyelenggaraan berkala.
5. Membantu Eksekutif Penyelenggaraan dan Kejuruteraan syarikat atau Juruteknik serta kontraktor luar dalam memantau dan melaksanakan projek syarikat yang berkaitan kerosakan peralatan atau premis syarikat, pengubahsuaian, kejuruteraan binaan, mekanikal dan elektrikal serta peka terhadap aktiviti yang dijalankan.
6. Bertanggungjawab membantu Machine Technician dan Process Technician (Operator Pengeluaran) Pengeluaran, Inspektor Kawalan Mutu atau Operator Gudang dalam proses setting up atau troubleshoot mesin-mesin syarikat jika terdapat masalah.
7. Bertanggungjawab membantu Penyelia Pengeluaran dalam memberi tunjuk ajar kepada Machine dan Process Technician dan Operator Pembungkusan dalam mengendalikan mesin-mesin berkaitan.
8. Bertanggungjawab menjaga kebersihan dan berdisiplin di dalam kawasan kerja.
9. Melaporkan diri untuk bertugas tepat pada masanya dan tidak melengah-lengahkan kerja, tidak cuai serta berdisiplin dalam menjaga rekod kehadiran kerja.
Job Location: Negeri Sembilan
Other Location:
Years of Experience: 2
Age Range of Candidate: -
Monthly Salary: -
Requirements: Kekosongan jawatan untuk dipenuhi.

Pekerja komited dengan kelebihan sifat #rajin
#bertanggungjawab

Boleh kerja lebih masa dan berdisiplin

Bertanggungjawab terhadap tugas dan tiada masalah disiplin

Hubungi segera talian
067998369
019 431 1507 (liza)
019 660 1163 ( nabila)

#kerjakosong
#jawatankosongnilai
#jawatankosong
#kilangdinilai
#jobvacancy
#jobsmalaysia

Application Form

Full Name
Email
Mobile
Resume
doc, docx, pdf

Switch to Mobile Version
Subscribe Newsletter
1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start